VCA Centraal Diploma Register

 

 

 

Wat is VCA?

Steeds vaker wordt op locaties het VCA certificaat verplicht gesteld. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. 


Basisveiligheid VCA of VOL-VCA

Als u leiding geeft aan mensen op een locatie waar VCA verplicht is dient u de VOL-VCA training en examen te volgen. Ook als ZZP-er dient u VOL VCA gecertificeerd te zijn. In alle andere gevallen volstaat Basisveiligheid VCA, ook bekend als B VCA.


VCA 1 en VCA 2

Sinds 2004 is B VCA en VOL-VCA ingevoerd.

Als u een VCA 1 certificaat wilt vervangen, kies dan voor B VCA. Als u een VCA 2 certificaat wilt vervangen kies dan voor VOL-VCA. U kunt meteen de VOL-VCA cursus volgen, u hoeft niet eerst B VCA te volgen.

Let op: als uw VCA 1 certificaat verloopt, dan verloopt ook automatisch uw VCA 2 certificaat. Volg dan meteen VOL-VCA. Dit certificaat is dan 10 jaar geldig.

 

Ik ben mijn Diploma kwijt, waar kan ik een duplicaat aanvragen?
Het is niet mogelijk een duplicaat aan te vragen. Toch kunt u wel aantonen dat u het diploma gehaald hebt: als u bent opgenomen in het Centraal Diploma Register VCA en u kunt zich legitimeren dan is dit voldoende. Klik links op de link om uw diploma te controleren.

Meer informatie opleidingen VCA

Basisveiligheid VCA

VOL-VCA